Olympus Sport Olympus Sport Olympus Sport

Μέλος των

ITF logo
EITF logo
  • Τηλέφωνο: 2310672006
  • Fax: 2310672009
  • Email: info@itf-taekwondo.gr

Επιστημονική Ημερίδα Αθήνα 09/04/2017

Η ΑΟΤΕ αισθάνεται δικαιωμένη από την πρωτοφανή συμμετοχή για την παρακολούθηση της ημερίδας. Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΑΟΤΕ κ. Βαλασιάδης Αναστάσιος η επιστημονική επιτροπή με την επίκαιρη και άρτια θεματολογία της αναβαθμίζει την υφιστάμενη παιδεία των προπονητών. Ο εισηγητής και εκπρόσωπος των αθλητών στην επιστημονική επιτροπή κ. Παναγιώτης Ντόβας αναγέρθηκε στις βιωματικές του εμπειρίες από τη λειτουργεία των εθνικών ομαλών και μετάφερε προτάσεις για τη βελτίωση της.

Η πρωτοπόρος από 2006 στο χώρο του hollistic fitness στην Ελλάδα κ. Σοφία Αμούντζια παρουσίασε τις νέες έρευνες στο παγκόσμιο χώρο σχετικά με την ολιστική προσέγγιση στα διαφορά αθλήματα και ανάφερε ως παραδείγματα την Αμερικάνικη Ομοσπονδία Τaekwondo, την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αυστραλίας, καθώς και τις ομάδες Μπαρτσελόνα, Λίβερπουλ, Μπάγερ που χρησιμοποιούν ολιστικά μοντέλα προσέγγισης στη μεθοδολογία της προπόνησης και πρότεινε αντίστοιχα για την εθνική ομάδα.

Στην τρίτη θεματική ενότητα παρουσιάστηκαν από τον πρόεδρο της επιστημονικής επιτροπής κ. Φίτζιο Παναγιώτη και την ειδική συνεργάτη κ Ειρήνη Γαβαλά τα αποτελέσματα της έρευνας σχετικά με τις αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν στη λειτουργία, τη δομή και τα όργανα της Α.Ο.Τ.Ε. Το μεγαλύτερο ποσοστό απάντησε ότι η διαιτησία χρήσει αλλαγής. Στη συνέχεια ο κ. Φίτζιος ανέλυσε τον ρόλο του προπονητή και του κόουτς και επικεντρώθηκε στις ομοιότητες και τις διαφοροποιήσεις. Ανέφερε παραδείγματα από τον παγκόσμιο χώρο και πρότεινε τη θεσμοθέτηση του κόουτς στην εθνική ομάδα.

Η ημερίδα έκλεισε με το πρακτικό μέρος που δίδαξε ο καταξιωμένος εθνικός προπονητής Νίκος Λεούσης. Ο τελευταίος επέδειξε συγκεκριμένες τεχνικές για τη διαχείριση των αγωνιστικών αποτελεσμάτων σε περίπτωση νίκης ή ήττας. Ευχαριστούμε τον σύλλογο Α.Σ ΙΩΝΕΣ για τη φιλοξενία!

Αθλητική Ομοσπονδία Tae Kwon Do Ελλάδος

Ρόδου 15 Πάρκο Ρόδων (Πρώην πλατεία τερψιθέας) Σταυρούπολη, Θεσσαλονίκης Τ.Κ 56430

Τηλ: 2310672006

Γενική Γραμματεία Αθλητισμού: 3716 Ημερ. Αθλητικής Αναγνώρισης: 01/04/1999

Επικοινωνία για θέματα GDPR: dpo@aote.gr